2024 GMAT Sınavı Tarihleri ve Ücretleri

GMAT Sınavında Zorlanıyor Musunuz?

GMAT Kurslarımzı ve Özel Derslerimiz hakkında daha fazla bilgi alarak en iyi sınav sonucuna sahip olun!

2024 GMAT Sınavı Tarihleri ve Ücretleri

2024 GMAT sınavı tarihleri ve ücretleri açıklandı! Güncel gelişmeler bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın.

GMAT, Graduate Management Admission Council (GMAC) tarafından yönetilen ve Pearson VUE tarafından gerçekleştirilen, lisansüstü eğitim için İngilizce ve matematik yeteneklerini ölçen, bilgisayar üzerinden dijital ortamda gerçekleştirilen bir değerlendirme sınavıdır. GMAT sınav sonucunun 5 yıl geçerliliği bulunmaktadır. Her ne kadar GMAT sınavı çoğunlukla bilgisayar üzerinden yapılıyor olsa da bilgisayar teknolojisinin yeterli olmadığı bazı bölgelerde kâğıt formatında da uygulanabilmektedir. GMAT sınavı, dünya üzerinde pek çok üniversite tarafından lisansüstü eğitime kabul için bir kriter olarak kullanmaktadır.

GMAT Sınavı

GMAT Sınavı, sınav katılımcılarının eğitim hayatları boyunca geliştirdikleri sözel, sayısal ve analitik yazma yeteneklerini ölçmeyi amaçlamaktadır. GMAT sınavı çoğunlukla yurt dışında işletme üzerine yüksek lisans (MBA) yapmak isteyen öğrenciler tarafından kullanılmakta olup, işletme bölümünde seçkin okulların büyük bir çoğunluğu GMAT sınavını kabul için şart koşmaktadır. Yüksek lisans için üniversitelere başvuran öğrenciler, belirli bir GMAT puanı üzerinden değil, okula kabul edilen öğrencilerin ortalama GMAT puanları üzerinden değerlendirilmektedir. Kabul kriterlerinin yüksek olduğu üniversite bölümlerinin çoğu ortalama 600 puanın üzerinde bir puanla öğrenci yüksek lisans öğrencisi almaktadır.

Örneğin Harvard Business School’un GMAT ortalaması 720 puan civarındadır. Sınav katılımcılarının GMAT sınavından alabileceği en yüksek puan 800’dür. GMAT sınavı 60 yıldan uzun bir süredir, MBA başvuruları için en popüler sınav olmuştur. GMAT sınavı, dünya genelinde 114’ten fazla ülkede, 2.300’den fazla eğitim kurumu ve 7.000 MBA ve Master programı tarafından kabul görmektedir.

GMAT sınavı hakkında detaylı bilgi için tıklayın

Güncel GMAT Sınav Tarihleri

GMAT sınavının yıl boyu haftada 7 gün oturumları bulunmaktadır. Sınavın çevrim içi versiyonu ve test merkezinde girilebilen versiyonu mevcuttur. Sınavın bu denli sık gerçekleştirilmesi nedeniyle sınav tarihleri açıklanmamaktadır. Sınava kayıt için bize telefonla ulaşabilir veya danışmanlığımızı ziyaret edebilirsiniz.

ACT ACT Sınavı Ankara

2024 GMAT Sınavı Ücretleri

Hizmet Ücretleri GMAT Sınavı
Test Merkezinde
Sınav
Çevrim İçi Sınav
GMAT Sınavı US$250 US$275
Gelişmiş Puan Raporu (kayıt esnasında talep edilir) US$30
İlave Puan Raporu rapor başına US$35 rapor başına US$35
Puan İptali US$25
Puanın Yeniden Etkinleştirilmesi US$50
AWA Essay Yeniden Puanlandırma US$45 US$45
Yeniden Planlama Ücretleri Test Merkezinde Sınav Çevrim İçi Sınav
Sınav gününden 60 günden fazla süre önce US$50 US$55
Sınav gününden 15-60 gün önce US$100 US$110
Sınav gününden 14 gün veya daha kısa bir süre önce US$150 US$165
İptal Ücretleri Test Merkezinde Sınav Çevrim İçi Sınav
Sınav gününden 60 günden fazla süre önce US$100 iade US$110 iade
Sınav gününden 15-60 gün önce US$75 iade US$80 iade
Sınav gününden 14 gün veya daha kısa bir süre önce US$50 iade US$55 iade

GMAT Sınavında Zorlanıyor Musunuz?

GMAT Kurslarımzı ve Özel Derslerimiz hakkında daha fazla bilgi alarak en iyi sınav sonucuna sahip olun!