Work & Holiday

Work & Holiday, Avustralya’da çalışmak ve tatil yapmak için mükemmel bir fırsattır. 1 yıl veya 2 yıl süreli alacağınız Work & Holiday vizesi ile Avustralya iş imkanlarına sahip olarak çalışabilir, gezebilir, para biriktirebilir, dil öğrenebilir ve tatil yapabilirsiniz.

Work & Holiday vizesi Türk vatandaşlarına 1 yıl süreli verilmektedir fakat gittiğinizde vizenizi uzatma imkanınız bulunmaktadır.

Avustralya Work & Holiday vizesi, Work & Travel ile karşılaştırıldığında edineceğiniz haklar çok farklıdır. Work & Holiday vizesi ile Avustralya’ya gittiğinizde işinizi kendiniz seçersiniz. İstediğiniz işi seçerek, özgürce çalışma zamanlarınızı kendiniz belirleyebilirsiniz. Para biriktirerek dil okulu eğitimi alabilir ve dil hakimiyetinizi geliştirebilirsiniz. Bu süreçte Avustralya’da gezilecek yerlerin tümünü gezebilir ve unutulmaz deneyimler edinebilirsiniz.

Sunulan bu fırsatlar ile Avustralya Work & Holiday programı, Avustralya’ya gitmek isteyen, göç etmek isteyen, çalışmak isteyen fakat nasıl gideceğini, nasıl iş bulacağını ve nasıl çalışacağını bilmeyenler için harika bir fırsattır.

Avustralya Work & Holiday Nedir?

Avustralya'da Work & Holiday

Work & Holiday Nedir?

Work & Holiday vizesinin iki çeşidi vardır. Bunlar Working Holiday (Subclass 417) ve Work & Holiday (Subclass 462) şeklindedir. Working Holiday ve Work & Holiday vizeleri Avustralya hükumeti tarafından farklı ülkelere tanınan vize çeşitleridir.

Working Holiday, Türk vatandaşlarına uygun değildir. Türkiye’den katılacak vatandaşlara Work & Holiday vizesi verilmektedir ve yıllık 100 kişilik bir alım sınırı vardır. Yılda sadece 100 tane Türk vatandaşı bu vize programından faydalanabilmektedir.

100 kişi ile sınırlandırılmış bu vize programına başvurular yoğun olsa da AnkaStudy Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı danışmanlarımız başvurularınızı eksiksiz evrakla tamamlayabilir ve Work & Holiday vizenizi almanıza yardımcı olabilir.

QEAC (Qalified Education Agent) sertifikasına sahip danışmanlarımız Avustralya vizesi ve Avustralya Work & Holiday vizesi alanlarında uzmanlık sahibidirler. Yılların birikimi ile Avustralya hayalleriniz AnkaStudy ailesi ile gerçekleşebilir.

Ayrıntılı fiyat bilgisi ve sormak istedikleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

(WhatsappTelefonMailİletişim Formu)

  1. Working Holiday Vizesi Verilen Ülkeler

    • İngiltere
    • Belçika
    • Kanada
    • Kıbrıs Cumhuriyeti
    • Danimarka
    • Estonya
    • Finlandiya
    • Fransa
    • Almanya
    • Honkong
    • İrlanda Cumhuriyeti
    • İtalya
    • Japonya
    • Kore Cumhuriyeti
    • Malta
    • Hollanda
    • Norveç
    • İsveç
    • Tayvan

  1. Work & Holiday Vizesi Verilen Ülkeler

    • Türkiye
    • Bangladeş
    • Şili
    • Endonezya
    • Malezya
    • Tayland
    • Amerika Birleşik Devletleri

Work & Holiday Programının Sunduğu İmkanlar

  • Work & Holiday vizesi ile Avustralya’da istediğiniz her mesleği yapma hakkına sahip olacaksınız. Fakat çalıştığınız iş veren ile 6 aydan fazla çalışamazsınız. Yalnızca 6 ay aynı işi yapma hakına sahip olacaksınız. Bu sınırlama bitki ve hayvan yetiştiriciliği ve kuzey Avustralya’da bazı sektörlerde geçerli değildir.
  • 17 Haftaya kadar kabul edilebileceğiniz herhangi bir eğitim kurumunda eğitim alabilirsiniz. Work & Holiday programına katılan adayların, dil okulu eğitimi almalarını tavsiye etmekteyiz. Dil okulu eğitimi almak isteyen adayların, uygun dil okulu programını bulması ve eğitime başlaması için Avustralya dil okulu danışmanlık hizmeti de vermekteyiz.
  • Avustralya’da istediğiniz kadar gezebilir ve Avustralya’ya istediğiniz kadar girip çıkabilirsiniz.
  • 2016 yılında hükumet tarafından güncellenen tasarıya göre Türkiye’den Work & Holiday vizesi (Subclass 462) alanlar bazı şartları karşıladığı takdirde vizeyi 1 yıl uzatabilme imkanına sahiptir.

Ücretsiz Avustralya Dil Okulu Danışmanlığı

Avustralya dil okullarını incelemek için ankastudy.com/tr/avustralya-dil-okullari/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Work & Holiday Programı Size Neler Katacak?

Avustralya Work & Holiday programı ile 12 ay oturma izni ve Avustralya çalışma izni alacaksınız. Bu 12 aylık süre boyunca ister Avustralya’yı baştan sona gezebilirsiniz isterseniz de 12 ay çalışıp para biriktirerek Türkiye’ye döndüğünüzde yaşayacağınız hayata yatırım yapabilirsiniz.

Orada dil okulu eğitimi alabilir ve dil hakimiyetinizi geliştirebilirsiniz. Çok uluslu bir ülkede geçireceğiniz 12 aylık sürede farklı kültürleri tanıyarak ufkunuzu genişletebilirsiniz.

Sorunsuz 12 aylık Work & Holiday seyahati sonrası farklı ülkelerde iş bulma imkanları yakalayabilirsiniz. Uluslar arası olarak edineceğiniz bağlantılar sayesinde farklı iş kollarında yeni işler kurabilir ve kariyerinizde yeni adımlar atabilirsiniz.

Work & Holiday Şartları ve Gerekli Belgeler

Work & Holiday Bireysel Koşullar

  • Avustralya Work & Holiday vizesi alabilmeniz için 18 yaşını doldurmuş veya 31 yaşını doldurmamış olmanız gerekmektedir.
  • En az 6 ay geçerliliği bulunan pasaport sahibi olmalısınız.
  • Erkek adayların askerliğini yapmış olması veya askerlikten tecili bulunması gerekmektedir.
  • Herhangi bir sabıka kaydınızın olmaması gerekmektedir.
  • Çocuğunuz olmamalıdır. Evliyseniz ve çocuğunuz yoksa başvuruda bulunabilirsiniz. Eşiniz ile birlikte vize alamazsınız.

Maddi Gereksinimler

  • Work & Holiday başvurusu sırasında banka hesabınızda Avustralya’ya ilk gittiğinizde geçiminizi sağlayabileceğinizi niteleyen 5000-8000 AUD arasında para bulunmalıdır. Bu hesap en az 1 aylık konaklama ücreti, yaşam masrafları ve gidiş dönüş uçak bileti baz alınarak hesaplanmaktadır.

Sağlık Gereksinimleri

Avustralya Work & Holiday vizesi başvurusu sırasında sağlıklı olduğunuzu kanıtlar nitelikte belge edinmeniz gerekmektedir. Bu belgede halk sağlığını tehdit edecek bir hastalığınızın olmadığı nitelenmelidir.

Alacağınız belgenin Work & Holiday başvurusu sırasında sunulması gerekmektedir.

Work & Holiday Akademik Koşullar

Work & Holiday vizesi alabilmeniz için üniversite mezunu olmanız gerekmektedir. Lise mezunu adaylar kabul edilmemektedir. Kabul edilen mezuniyet dereceleri;

  • Önlisans
  • Lisans
  • Yüksek Lisans
  • Doktora

Work & Holiday başvurusu sırasında transkript ve mezuniyet diplomanızı sunmanız gerekmektedir.

İngilizce Dil Yeterliliği

Avustralya Work & Holiday vizesi alabilmeniz için işlevsel düzeyde İngilizce bilmeniz gerekmektedir. İngilizce bilginizi IETLS, TOEFL, PTE Academic veya Advanced CAE sınavları ile kanıtlamalısınız.

Sınavlardan almanız gereken minimum puanlar;

  • IELTS – 4 test bileşenin ortalaması 4,5 puan
  • TOEFL iBT – 4 test bileşeninin ortalaması 32 puan
  • PTE Academic – 4 test bileşeninin ortalaması 30 puan
  • Advanced – 4 test bileşenin ortalaması 147 puan

İstenilen İngilizce dil yeterlilik sertifikalarının vize başvurusu sırasında sunulması gerekmektedir.

 

Work & Holiday Devlet Destek Mektubu

Avustralya Work & Holiday vizesi alabilmeniz için Türkiye’den başvuran adaylara devlet destek mektubu gerekliliği bulunmaktadır. Devlet destek mektubu olmayan adaylar vize şartlarını karşılayamamaktadır. Devlet destek mektubu başvuru kotası bulunmamaktadır. Herkes başvuruda bulunabilir. Devlet destek mektubu alındıktan sonra vize başvurusu gerçekleştirilmektedir.

Devlet destek mektubu, nota olarak geçmektedir. Nota alımı konusunda AnkaStudy danışmanlarımız Work & Holiday adaylarına danışmanlık hizmeti vermektedir.

Not; Work & Holiday başvurusu sırasında istenilen tüm belgelerin yeminli tercümanlar tarafından İngilizce dilinde çevirilmiş olması gerekmektedir.

Work & Holiday Başvuru Tarihleri ve Başvuru Süreci

Work & Holiday başvuruları için belirli bir tarih bulunmamaktadır. Karar verdiğiniz an AnkaStudy Yurtdışı Eğitim Danışmanlığına başvurabilirsiniz. İlgili belgelerin gerekli kurumlardan toplanması, İngilizce çevirilerinin yapılması ve vize başvurusu için hazır bulundurulması 30-40 günü bulabilmektedir. Bu sürenin yarısından çoğu devlet destek mektubunun edinilmesini kapsamaktadır.

Başvuru sırasında verilecek herhangi bir bilginin yanlış olması vize almanızın önüne geçmektedir. Belgelerle hiç bir oynama yapılmamalı veya yanlış bilgi verilmemelidir.

Başvurular, sağlamanız gereken başvuru şartları ve istenen belgelerin tamamını içerip içerimediğine göre değerlendirilmektedir. Başvurunuzu etkileyen diğer bir faktör ise mezun olduğunuz üniversiteyi bitirme ortalamanızdır.

AnkaStudy’e Work & Holiday başvurusu yaptığınız zaman başvuru belgeleriniz TC Dışişleri Bakanlığı’na gönderilir ve bakanlık tarafından onaylanan sadece 100 kişiden biri seçildiğinizde, bakanlık Avustralya Konsolosluğuna ilgili kişi vize için uygundur mesajını iletir. Sonrasında vize başvurunuz Avustralya Konsolosluğu tarafından değerlendirilir ve vizeniz hazırlanır. Vizenin verilmesi 30-49 gün sürebilir.

Vizeyi almanızın ardından 12 ay içinde Avustralya sınırları içine girmeniz gerekmektedir. Vizenin işlemeye başlayacağı 12 aylık süreç Avustralya sınırından geçtiğinizde başlar. Avustralya’dan ayrıldığınızda vize süresi işlemeye devam etmektedir. Süreç başladıktan sonra Avustralya sınırları içinde olmamanız 12 aylık sürenizde etki yaratmamaktadır.

Avustralya’ya girişinizde fiziksel pasaportunuza girdi olmayacaktır. Work & Holiday vizesi Avustralya’ya giriş yaptığınızda size özel oluşturulan elektronik pasaport üzerine işlenecektir.

Kabul edilecek 100 kişiden biri olmanız için tüm belgelerin eksiksiz sunulması konusunda AnkaStudy Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı %100 garanti vermektedir.

Avustralya'da Work & Holiday Fiyatları

Work & Holiday Fiyatları

Work & Holiday Fiyatları

Work & Holiday fiyatlarının büyük bir kısmı vize başvurusu sırasında topladığınız belgeleri edinirken, çeviri ücretleri ve Avustralya Hükumeti tarafından alınmaktadır.

Avustralya Work & Holiday vizesi ayırmanız gereken bütçeyi sınıflanmış şekilde aşağıdaki tablolardan inceleyebilirsiniz. Ödemeniz gereken bazı tutarlar danışmanlık hizmet paketlerimizde yer almaktadır. Danışmanlık paketlerinde yer almayan ücretler, ödeme sırasında eklenmelidir.

Danışmanlık paketlerinde bulunan dil okulu veya sertifika eğitimi başvurusu ve yerleştirme ücretlerine okul ücreti, okul kayıt ücreti, ders materyalleri ücretleri, konaklama ve diğer eğitim giderleri dahil değildir.

Ayrıntılı fiyat bilgisi ve sormak istedikleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

(WhatsappTelefonMailİletişim Formu)

Work & Holiday Danışmanlık

Avustralya İş İmkanları ve Çalışma Hayatı

Avustralya’ya gittiğinizde ilk yapmanız gerekenlerden biri vergi dosya numarası edinmektir. Avustralya’ya Work & Holiday için gittiğinizde çalışma zorunluluğunuz yoktur fakat eğer çalışırsanız vergi dosya numaranız olmadan daha fazla vergi ödemek durumunda kalacaksınız.

Avustralya'da İş Olanakları ve Çalışma

Avustralya’da İş Olanakları

Vergi dosya numarası edinmek için Avustralya sınırları içinde bulunan bir adres göstermeniz gerekmektedir. Gider gitmez vergi dosya numarası elde etmek zor gelirse çalışmaya başlamadan 2 hafta öncesinde de başvurabilirsiniz. Bir arkadaşınızın evini veya otel adresini kullanmak en akıllıca seçeneklerdir. Otel adresini kullanırken dikkat etmeniz gereken bir durum vardır. Dosya 14 gün içinde adrese ulaşır ve dosya geldiğinde belirlediğiniz adreste ikamet etmek zorundasınız. İyi bir zaman planlaması ile dosyanın geleceği günlerde otel odasını kiralayarak dosyanın geldiği günü yakalayarak 14 günlük süreçten feragat edebilirsiniz.

Vergi dosya numaranızı aldıktan sonra bu dosyaya iş arayıp bulana kadar ihtiyacınız olmayacaktır. Güvenli bir yerde saklamanız yeterlidir. Vergi numarası edinmek için buradan gerekli adımları takip ederek online başvuruda bulunabilirsiniz.

Avustralya’da İş Bulmak

Avustralya’da iş bulmak sandığınızdan daha kolaydır. Nereye giderseniz gidin karşınıza çalışabileceğiniz bir iş mutlaka çıkacaktır. Fiziksel olarak dolaşırım iş bulurum, çalışacağım yeri görüp başvururum diyen varsa önerimiz sahip olduğunuz CV’nin bir kopyasını almak ve iş yeri sahiplerine sunmanızdır.

Avustralya İş İlanları

Avustralya’da iş bulmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey online iş arama platformlarında ilanları incelemektir. İşte Avustralya’da iş bulmak için kullanabileceğiniz bazı siteler;

Seek; 150 binden fazla Avustralya iş ilanları sunan Seek incelenmesi gereken bir kaynaktır. Avustralya’da iş bulmak isteyen bireylerin çoğu araştırmaya Seek kullanarak başlamaktadır.

Indeed; Indeed, Türkiye’de olduğu gibi geniş ağıyla iş fırsatları sunabilir fakat çok fazla talep alan işlerden dolayı aşağıdaki siteler daha iyi kaynaklar olabilir.

Gumtree; Gumtree çok büyük bir kaynaktır. Araba kiralayabilir, satın alabilir veya satabilirsiniz. Aynı zamanda çalışmak için birçok iş bulabilirsiniz.

Backpacker Job Board; Sezonluk işlerin sunulduğu bir platform olan Backpacker Job Board üzerinden ülkenin her yerinden bir çok farklı iş seçeneğine ulaşabilirsiniz.

Taw; Bir çok iş fırsatının sunulduğu Taw işveren ile işçiyi birleştiren güncel bir platformdur.

Government Harvest Jobs ; Bu site devlet tarafından sunulan çiftçilik işlerinin yayınlandığı bir platformdur.

Avustralya’da iş bulmak için inceleyebileceğiniz Man PowerAdeccoMichael PageAustralia WideThe Job Shop siteleride diğer iş arama platformlarındandır.

İş Tavsiyeleri

Avustralya’da Work & Holiday sırasında çalışabileceğiniz bir çok iş alanı vardır. Eğer vizenizi uzatmak istiyorsanız tavsiyemiz yazının devamındaki iş kollarında çalışmanızdır. Deneyiminizin olduğu iş kollarında çalışmak sizin için en iyi seçenek olacaktır. Avustralya’da sezonluk işçilik çok yoğundur ve her iş veren işyerine, işten anlayan birini almak istemektedir.

Vizenizi 2. yıla uzatmak istiyorsunuz tavsiyemiz vize uzatma için geçerli sayılan meslek kollarında süreyi doldurana kadar çalışmanız. Geri kalan zamanda üniversitenizden mezun olduğunuz bölümle ilgili bir iş kolunda çalışmak mesleki ingilizceniz ve kariyerinize büyük katkı sağlayacaktır.

Work & Holiday Vizesi Nasıl Uzatılır?

Daha önce Work & Holiday vizesi almadıysanız ve 88 gün boyunca hükumet tarafından belirlenen iş kollarında çalışırsanız vizenizi 1 yıl daha uzatma şansınız vardır.

2. yıl vizesi almak için çalışmanız gereken iş kolları ve kabul edilen çalışma alanları;

Kuzey Avustralya ve bazı bölgelerde bitki ve hayvan yetiştiriciliği

  • Meyve ve sebzelerin hasatı ve/veya ambalajlanması.
  • Meyve ağaçlarını budama veya kesme.
  • Ürünlerin genel bakımı.
  • Bitki veya mantar ürünlerinin yetiştirilmesi veya çoğaltılması.
  • Bitki ürünlerinin işlenmesi.
  • Hayvanların, et ürünlerinin satılması amacıyla korunması ve yetiştirilmesi.
  • Kasaplık ve ambalajlama dahil olmak üzere hayvansal ürünlerin işlenmesi (Perakende kasaplık gibi hayvansal ürünlerin ikincil işlenmesini içeren işler uygun değildir).

Kuzey Avustralya’da balıkçılık ve midyecilik

  • Balık veya diğer suda yaşayan hayvan türlerinini yakalamakla ilgili işlemleri yürütmek.
  • Midye veya midye kabuğu toplamak veya kültürlemek ile doğrudan ilgili işlemleri yürütmek.

Kuzey Avustralya’da ağaç çiftliği ve ağaç yetiştiriciliği

  • Ağaç dikimi planlanan ormanlarda ağaç dikmek veya büyütmek.
  • Bir plantasyon veya ormandaki ağaçları kesmek.
  • Bir tarlada veya ormanda kesilen ağaçların parçalarının öğütülmesi, işlenmesi veya işlenecekleri yere nakledilmesi.

Kuzey Avustralya’da turizm

  • Turist rehberliği, açık hava macera tur rehberliği, aktivite eğitmenliği ve turist taşımacılığı hizmetleri de dahil olmak üzere turistlere doğrudan hizmet vermeyi amaçlanan bir dizi pozisyonda çalışmak.
  • Galeri veya müze müdürlüğü, küratörlük veya rehberlik hizmeti.
  • Otellerde veya diğer konaklama tesislerinde, lokantalarda, kafelerde, barlarda ve kumarhanelerde bir dizi pozisyonu içeren misafirperverlik çalışmaları.
  • Konferans ve etkinlik organizasyonu.

Yapacağınız işin uygunluğundan emin olmak için işi yapacağınız bölgenin posta kodunu bu adresten kontrol etmelisiniz.

2. yıl vizesine Avustralya’nın dışında veya Avustralya’nın içindeyken başvurabilirsiniz fakat vizeyi alırken Avustralya içinde ikamet etmek zorundasınız. 2. yıl vizesinin alınması 2-6 hafta sürebilir. Bu yüzden başvuru için zamanlamayı iyi planlamalısınız.

Bu iş kollarında 88 gün boyunca çalışan Work & Holiday katılımcıları 2. yıl vizesini almaya hak kazanmaktadır. Aynı zamanda bu iş kollarında 1 işverenle maksimum 6 ay çalışabilirsin sınırlaması geçerli değildir. Çalışma saatleri ve vardiyalı çalışmanın 88 güne olan etkisi ile ilgili detaylı bilgiyi çalışmaya başlamadan önce işe giriş sırasında işvereninizden öğrenebilirsiniz.

Avustralya'da Work & Holiday Nasıl Uzatılır

Work & Holiday Vizesi Nasıl Uzatılır?

Avustralya Öğrenci Vizesi

Avustralya Work & Holiday vizesini uzatmanın bir başka yolu ise Avustralya’da üniversite veya Avustralya’da yüksek lisans eğitimine başlamaktır. Avustralya’da lisans veya yüksek lisans eğitimi devam ettiği sürece çalışma izni ve oturma izniniz bulunmaktadır.

Eğer Avustralya’da lisans veya yüksek lisans eğitimini bitirirseniz mezuniyetin ardından 3 yıl daha Avustralya oturma izni ve Avustralya çalışma izni edinebilirsiniz. Çok geç değilse ve okumak için zamanınız varsa Avustralya’da öğrenci olmak vize edinmek için en iyi yoldur.

Avustralya öğrenci vizesi hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime (WhatsappTelefonMailİletişim Formu) geçebilirsiniz.

 

Ciddi Bir İlişki İçinde Olmak

Avustralya hükumeti belgelerle kanıtladığınız takdirde Avustralya vatandaşı bir bireyle evlilik şartı aramadan uzun ve kararlı ilişkisi olan Work & Holiday katılımcılarına vize vermektedir. Hükumet ilişkinizin başlangıcından bugüne kadarki kayda değer geçmişi belgelerle kanıtlamanızı istemektedir. İlişkiye tabi olan 2 kişiyide tanıyan arkadaşlarınız ve yakınlarınız varsa onlarında şahitlik yapması beklenmektedir. Yeşil kartlı evliliklerin bile derinden incelendiği Avustralya’da bu denli ciddi bir ilişkiniz olsa bile vize almak için denemeniz gereken son şey bu seçenek olmalı.

İletişim Formu

Ad Soyad*

E-posta Adresiniz*

Telefon Numaranız*

Yurtdışı Eğitime Ayırabileceğiniz Ortalama Aylık Bütçe ($/£/€)*

Katılmak İstediğiniz Program*

İkamet Ettiğiniz Şehir*

İletiniz